Alles weten over onze pellets in naaldhout verkocht of geleverd in heel België

In Vlaanderen, Wallonië en Brussel is Arden Pellets uw betrouwbare partner voor de verkoop en levering aan huis van hoogwaardige pellets in naaldhout. Onze producten komen uit duurzaam beheerde bossen en dragen het PEFC (07-31-373) en DIN+label. Hier vindt u het productieproces van onze pellets, waardoor ze een optimaal rendement kunnen garanderen voor uw verwarmingsketel of pelletkachel.

Foto's van ons product of onze dienst

Ontdek hieronder foto's van onze dienst :

Productieproces van onze 100% Belgische naaldhouten pellets

Arden Pellets doet er alles aan om de hoogste kwaliteit van haar houtpellets te garanderen. Lees hier hoe de productie van onze naaldhouten pellets gebeurt:

  • Opslag en vermalen: de grondstof (restproducten uit de zagerij zoals zaagsel en houtkrullen) wordt opgeslagen op schoon asfalt (om het risico van verontreiniging te voorkomen), van waaruit het in vermaalmachines of shredders wordt geladen. Het materiaal wordt nu vermalen, versnipperd en gefilterd op eventuele metalen. Na dit proces is de deeltjesgrootte van het fijngemaakte materiaal 1 cm;
  • Het drogen: de "schoongemaakte" en vermalen grondstof wordt vervolgens geleid naar banddrogers. Zodra het drogen voltooid is, is het vochtgehalte in het hout ongeveer 7%. Dankzij het toevoegen van water verwarmd op 90 graden, worden de effecten van de ontbinding van het materiaal grotendeels geminimaliseerd;
  • Het samenpersen: de grondstof gaat nu door een magnetische scheidingssysteem. Hier worden de fijnste metaaldeeltjes die nog in het zaagsel aanwezig zijn verwijderd. Vervolgens wordt het materiaal opnieuw fijngemaakt tot een deeltjesgrootte van 2 tot 3 mm, en vervolgens geconditioneerd met zetmeel en water om de uiteindelijke hardheid van de pellets te verzekeren. Nu worden de pellets in een korrelpers geladen en vervolgens tot een gemiddelde lengte van 20 tot 40 mm gesneden.

Houtpellets met DIN+ certificatie: wat betekent dit?

De DINplus-certificering is een Europese referentie, ontwikkeld door de Duitse groep DIN CERTCO.

Deze certificering stelt leveranciers in staat om ervoor te zorgen dat hun producten voldoen aan alle eisen van de certificeringsnorm en dat de consument er zeker van kan zijn dat de producten voldoen aan strenge productie- en kwaliteitsnormen.

Om dit label te verkrijgen, moet aan tal van criteria worden voldaan: vochtigheidsgraad, asgehalte, calorische waarde, mechanische weerstand, enz. Bijgevolg, hoe beter uw pellet is, hoe rendabeler u verwarmt.

Uw comfort op het gebied van warmte is eindelijk sterk verbeterd. Evenals zorgt een kwaliteitsvolle pellet voor een langere levensduur van uw apparatuur (verwarming en pelletkachel).

Kies voor hoge rendement pellets in naaldhout aan de beste prijs-kwaliteitverhouding, verkocht in zak of in bulk in heel België

Arden Pellets zorgt voor een optimale verbranding dankzij de houtpellets aan hoog rendement die overal in België te koop en te leveren zijn. Aarzel niet om via ons formulier onze medewerkers te contacteren voor elk verzoek om aanvullende informatie over onze producten.

Gegarandeerde kwaliteit

Een team tot uw dienst

Gratis offerte op aanvraag

Aangepast advies